Mi történt Ukrajnában, Kárpátalján, Ungváron

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Tömegverekedés Lenin miatt

Még tart a szobordöntési láz Ukrajnában

2016. április 24. - Choba

lenin limanskoye

Az Odessza megyében található Limanszke faluban verekedés robbant ki, a helyi Lenin-szobor megrongálása miatt. A helyi dumskaya.net hírportál szerint április 22-én két terepjáróval és egy busszal érkezett a szoborhoz mintegy 13 katona ruhába öltözött férfi. Kötelet dobtak Lenin nyakába és a busszal megpróbálták ledönteni azt. A szobornak csak a felső részét sikerült lerántani.

A helyiek azonnal Lenin segítségére siettek és megakadályozták, hogy tovább folytatódjon a szobor rongálása. A lakosok állítása szerint a katonák az „Azov” alakulatnál szolgálnak, és jelenleg hadgyakorlaton vannak nem messze a falutól.

Miután a falusiak kérdőre vonták a katonákat, elcsattant néhány pofon, s jónak látták visszavonulni.

Ukrajnában a Kulturális Minisztérium mintegy 800 szobor műemléki státuszát szüntette meg a dekommunizációs törvények elfogadása után.

Az Ukrán Nemzeti Gárda nyilatkozatban cáfolta, hogy alakulataik katonái követték volna el a rongálást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai.blog.hu/api/trackback/id/tr658659724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása