Mi történt Ukrajnában, Kárpátalján, Ungváron

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

”Munkaterv Magyarország felhasználására az Ukrajnával kapcsolatos feladatok megoldására”.

A „meglévő kapcsolatokon keresztül hatni a Fidesz és Jobbik” parlamenti munkájára – írja az orosz titkosszolgálat?

2016. október 24. - Choba

putyin-ugynok-ukrajna.jpgUkrán hackerek feltörték Putyin egyik tanácsosának levelezését … állítólag

Ukrán hírportálok tényként közölték, hogy hackerek egy csoportja feltörte Vladiszlav Szurkova e-mail fiókját. A hírek szerint Vlagyimir Putyin tanácsadójának gépéről megszerezték Ukrajna destabilizációs tervét, melyet 2016 őszén szerettek volna végrehajtani.

Az irat kapcsán több kétely is felmerül, az egyértelmű, hogy az irat nyilvánosságra hozatalának célja, hogy a kárpátaljai Putyinista ügynököket felfedjék. Az iratból az derül ki, hogy Mihail Lanyo és Iván Csubirko a Kreml utasításait végrehajtva tevékenykednek Kárpátalján.

Az iratban több olyan illető ia szerepel, aki nem tölt be jelenleg pozíciót az ott említett szervezetben, ezért is minimum kérdéses az irat datálása, tartalmának hitelessége pedig abszolút ellenőrizhetetlen.

Akcióterv Magyarországon

A közzétett irat egyik fejezetének címe: ”Munkaterv Magyarország felhasználására az Ukrajnával kapcsolatos feladatok megoldására”.

Itt a dokumentum megalkotói program és rendezvénysorozat tervét említik, mellyel a ruszin és kárpátaljai magyar autonómiát támogatnák. Erre úgy utalnak, mint a FIDESZ és a Jobbik kampánytémájára. A Kárpátaljai Ruszin-Magyar tanács megalakítását szorgalmazzák, amit a Jobbikos kapcsolatokon keresztül parlamenti meghallgatás keretében tennének népszerűvé.

„A Jobbik és FIDESZ vezetésével kialakított, meglévő csatornákon keresztül elérni, hogy a magyar parlament nyilatkozatban támogassa a kárpátaljai ruszin-magyar autonómiát”.-

A „FIDESZ-es lehetőségeink felhasználásával aktivizálni Orbán Viktor erőfeszítéseit a kárpátaljai autonómiatörekvések megvalósítására, elérni az EU-s szankciók törlését Oroszországgal szemben”.

A publikált dokumentum hitelessége meglehetősen kérdéses, és valószínűbb az, hogy egy két évvel ezelőtti akcióterv részletei lehetnek, amikor valóban történtek próbálkozások Budapesten a ruszin-magyar autonómiatörekvések propagálására.

A dokumentum elolvasható itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai.blog.hu/api/trackback/id/tr7611836261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása