Mi történt Ukrajnában, Kárpátalján, Ungváron

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Ukrán aktivisták védik a magyar Korona szállót

2016. május 18. - Choba

korona-szallo-ungvar.jpg

Lövöldözés Ungváron

Ma délután Ivan Volosin városi képviselő, a Korona szálló tulajdonosa, megsebesített egy civil aktivistát és képviselőtársának segédjét. Az építkezés körül sétálók több lövést is hallottak, azután a ponyvák mögül a meglőtt lábú Volosin és társa rohantak ki, nyomukban a képviselővel, aki még utánuk kiáltotta: „Húzzatok innen”.

A konfliktus a város egyik jelképének is számító Korona szálló napokban újrakezdett átépítése miatt robbant ki. A városi ellenzék, az "Euro Majdan" csoport, hirdetett tiltakozást a szálló elé, hogy megakadályozzák az ott folyó munkálatokat. Valószínűleg birtokháborítást követtek el.

A sérült állítása szerint a képviselő azért rántott fegyvert, mert ők az építési dokumentációt követelték tőle, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy engedéllyel bontja a műemlék épületet.

Korábban a városi képviselő gyanús módon privatizálta az akkor még használható állapotban lévő épületet. A felújítás megkezdése után, folyamatosan kezdtek eltűnni az épület jellegzetes vonásai, holott ezt semmi sem indokolta. Kíváncsian várjuk az ügy folytatását.

A sérülteket kórházba szállították, egyikük sérülése sem súlyos. A rendőrség nyomoz.

Az utcafronti rész mögül eltűnt az épület:

korona ungvar szallo

ungvar serultek korona szallo

ungvar-korona szallo bontas

korona szallo ungvar regen

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai.blog.hu/api/trackback/id/tr578728962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása