Mi történt Ukrajnában, Kárpátalján, Ungváron

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Terrortámadás Harkovban

2016. május 11. - Choba

robbantas-ukrajna-harkov.jpegRobbanás történt a rendőrség „Keleti hadtest”-jének bázisán Ukrajnában

Ma hajnalban, május 11.-én, két óra környékén ismeretlen tettesek pokolgépet dobtak az ukrán Nemzeti Polícija harkovi parancsnokságának, kommunikációs osztályának épületére. A fél kilogrammnyi trotil a hivatali épület mellett robbant fel.

Az ügyben Oleg Sirajev nyilatkozott, aki a hadtest korábbi parancsnoka volt. Elmondta, hogy a pokolgépet a kerítésen keresztül dobták be ismeretlenek. A robbanóanyag az ott parkoló autók közé esett, így csak azokban esett kár.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást. Keresik az elkövetőket.

Ukrajnában az Antiterrorista Művelet kezdete óta jelentős mennyiségű robbanóanyag és fegyver tűnt el a hadsereg és a korábbi belügyi alakulat a „Berkut” laktanyáiból. A frontról hazatérő katonák is szép számmal hoznak haza sehol sem nyilvántartott trófeákat. Jelenleg megbecsülni sem lehet, hogy hány kézifegyver, gránát és nehézfegyver van magánkézen. Ennek egyik bizonyítéka volt, hogy a „Munkácsi lövöldözés”-nél aknavetőt használtak ezer kilométerre a frontvonaltól, az eset után pedig nagy mennyiségű kézifegyvert foglaltak le ungvári és munkácsi lakásokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai.blog.hu/api/trackback/id/tr738703830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása