Mi történt Ukrajnában, Kárpátalján, Ungváron

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Tabletező angyalszobrot állítottak Odesszában

2017. december 31. - Choba

burning man szoborVilágít, tabletezik és a ház szélén ül Darth Vader szobrászának alkotása

Odesszában szilveszter előestéjén egy gigantikus, 13 tonnás angyalszobrot állítottak fel, mely egy tabletet tart a kezében, azon videózik. A részben kivilágított szobor egy ház tetején ül, lábai oldalt lelógnak. Az alkotás neve „A mennyek kapuja” arra utalhat, hogy mai világunkban az okos eszközöl, a mobiltelefon és a laptop jelenti az elégedettséget, a kielégülést.

A konstrukció fémből készült és egy okoseszközt és kardot a kezében tartó angyalt ábrázol. Odesszában a Vodoprovodnoj utcán az egyik cég irodaházának a tetején kapott helyet. A kompozíció méretei: szélessége 18 méter, mélysége 11 méter. Az épület feletti rész 15 méterre emelkedik ki és az angyal lábai mintegy 7 méternyire lógnak le az épület mellett.

angyal tablet

Az alkotás készítője Alexander Milov, aki 2015-ben a Burning Man Show látogatóit is meglepte már alkotásával. Az amerikai sivatagban felállított alkotása két egymásnak hátat fordító, lehajtott fejjel ülő alakot ábrázol, egy férfit és egy nőt, belsejükben két kisgyermek sziluettje látható, amint összefonják kezeiket. A világító alkotás nagy hatást gyakorolt a show látogatóira. A Black Rock-ban elkészített kompozíció majdnem 8 méter magas, a gyerekek magassága 5 méter, az egész konstrukció hossza 18 méter.

lenin darth vader szobor

Alexander Milov rengeteg más érdekes és meghökkentő alkotást is készített már Ukrajnában, főként Odesszában. Korábban a kommunizmus emlékeinek eltávolítását előíró rendelet értelmében eltávolításra ítélt Lenin szobrot alakította át, „így tisztelegve Darth Vader emléke előtt”.

zil transzformersz szobor

2009-ben ZIL teherautók roncsaiból készült egy Transformers szobor Odesszában.

Tabletező, vagyis okos eszközt szorongató angyalszobrot állítottak Odesszában az egyik ház tetején. Ha szeretnél még érdekes posztokat olvasni, az alábbi témákat ajánljuk: Lenin szobor eltávolítása, Ukrajna hírek, Odessza műemlékei, érdekes szobor, Alexander Milov művei.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai.blog.hu/api/trackback/id/tr4013536061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása