Mi történt Ukrajnában, Kárpátalján, Ungváron

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Ukrajnai, kárpátaljai hírek és események

Utazás Csernobilba

2016. június 08. - Choba

csernobil turizmusA katasztrófaturizmus legfelső foka

A világtörténelem legnagyobb atomkatasztrófája 1986-ban, az ukrajnai Pripjaty városában történt. A világ csak Csernobili atomkatasztrófa néven emlegeti ezt a tragédiát. Rövid idővel az erőmű felrobbanása után a környező városokat és falvakat kitelepítették, és egy 30 kilométeres zárt „Zónát” hoztak létre.

A „Zónára” mindenki úgy gondol, mint egy lezárt, érintetlen, áthatolhatatlan területre. Valójában ez a terület nagyon is él, és élénk a forgalma is. Nem sokkal az erőmű körüli szarkofág felépítése után rablók és tolvajok hoztak el minden mozdítható értéket. A műholdfelvételeken is jól látszik, hogy az elméletileg véglegesen leállított helikopterekből, teherautókból kiszerelték a motort, hajtóművet.

A katasztrófa 25. évfordulójára a „Zónát” megnyitották, és most bárki szabadon látogathatja szervezett turistautak keretében. A felhívás szerint: egy nap alatt Csernobilben maximum annyi sugárzás érheti a szervezetünket, mint egy órányi repülőút alatt.

Jellemzően 1 és 2 napos turistautakra jelentkezhetünk. Kijevből indul az autóbusz, és oda is tér vissza a kiruccanás után. Egy napért 89 USD-t kell fizetnünk, míg a két napos utazás már 285 amerikai dollárba kerül. Akik még többet szeretnének látni a zárt világból, azok akár az egyhetes utazást is választhatják, és lehetőség van helikopteres sétarepülésre a reaktorok felett.

pripjaty fotozas utazasAz utazás katasztrófaturizmus jellegét erősíti, hogy a programban szerepel egy részletes oktatás arról, hogyan éljük túl az atomkatasztrófákat, és hogyan szervezhetjük meg az életet szennyezett környezetben.

A kétnapos kirándulás programja rendkívül izgalmasnak ígérkezik. Az elhagyatott város, a sugárzás hatására vörössé vált erdő, a tűzoltólaktanyák és az erőmű mellett a titkos Csernobil-2 várost is megnézhetik a turisták, ahol a Szovjetunió interkontinentális rakéta-felderítő radarhálózatának egyik legnagyobbja található.

Az idelátogatók számára a Csernobil hotelben biztosítanak szállást a túra szervezői, amely berendezettségét és állapotát tekintve is maximálisan korhű, de ez inkább a szervezők pofátlansága miatt annyira spártai, mint a hangulat megteremtése okán.

Aki úgy dönt, hogy ellátogat Csernobilba, annak nem kell aggódnia semmi miatt, a szervezők külön kiemelik, hogy az árban benne van az utasbiztosítás összege.csernobil kitelepített falvak temetoje

Utazás Csernobilba az ukrajnai atomerőmű baleset helyszínére. Főbb témák és kulcsszavak: Ukrajna, ukrán helyzet, turizmus, utazás, Csernobil, atomkatasztrófa.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai.blog.hu/api/trackback/id/tr318789906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conchita wurst 2016.06.08. 21:41:16

gecijaó

gugle autó mikó megyen?

Atom74 (törölt) 2016.06.08. 21:53:26

Szupi! Tok elmennek! Imádom a temat

Treff Bubi 2016.06.08. 22:10:52

Get out of here, Stalker.

Borzasztó Károly 2016.06.08. 22:54:36

elég gyenge lett ez a poszt

slates 2016.06.08. 23:28:22

Én tavaly voltam. életem egyik legjobb utazása volt. Mondjuk élőben valóban izgalmas, a poszt most kevésbé volt az. Ajánlom mindenkinek :)
süti beállítások módosítása